Helemaal geen dierlijke producten, geen vlees of
af en toe vegetarisch eten?

Met deze 15 verrassende vegetarische en vegan recepten wordt dat al een stuk gemakkelijker!

Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en het milieu. Door minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door peulvruchten en/of noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Minder vlees eten leidt ook tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder transport, waardoor het milieu én de dieren minder worden belast.

Minder vlees beter voor je gezondheid

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het eten van veel bewerkt – en rood vlees samen hangt met een hoger risico op verschillende (chronische) ziektes.

Een tweede gevolg van het eten van minder vlees, is dat je hiervoor in de plaats meer groente, peulvruchten en andere (natuurlijke) producten gaat eten. Dit zorgt ook voor een betere gezondheid, meer weerstand en meer vezels in je voeding. Ook je darmgezondheid verbetert hierdoor.

Minder vlees beter voor het milieu

Vlees heeft zoveel impact op het milieu omdat er veel land, water en voer nodig is voor het houden van vee. Veevoer moet ook weer worden verbouwd en vervoerd. Daarnaast zorgen dieren voor veel uitstoot van broeikasgassen door boeren, scheten en mest. De impact van peulvruchten, ei en noten is veel lager. De klimaatbelasting van peulvruchten is zelfs 10 keer lager dan van rundvlees