Over Ellemieke

Over Ellemieke

Coaching en Diëtetiek

Voedingsdeskundige én ervaringsdeskundige. Eerlijk, behulpzaam en doelgericht.

Ik kijk naast het verbeteren van jouw voeding verder dan de oppervlakte.
Mindset, je relatie met voeding én jouw verleden spelen allemaal mee in de keuzes die jij maakt wat betreft jouw gezondheid en voeding. 

Eerst even dit: Mijn naam is Ellemieke en ik heb inmiddels 33 jaar ervaring met eten.
Ik ben naast afgestudeerd diëtist/voedingsdeskundige een echte foodie, een levensgenieter én een sucker voor zelfontwikkeling. 

Ik ben vaak in de keuken te vinden. Daar maak ik het liefst mijn eigen recepten óf bak ik lekkere taarten of gebak. Je kunt mij wakker maken voor een lekker stukje kaas. Geitenkaas het liefst! Oh en doe daar ook een lekker wijntje bij!

Ik ben van mening dat een gezond eetpatroon prima samengaat met af en toe minder gezonde keuzes. Een gezond eetpatroon bestaat voor mij voornamelijk uit zo natuurlijk mogelijke producten, veel groente, fruit, volkoren granen, noten en pitten/zaden.
Ik eet zelf (bijna) geen vlees en af en toe vis. Voor mijn gezondheid én voor het milieu.

Denk jij daar anders over? Geen probleem, ik pas mijn adviezen daarop aan!

"Ik ben elke keer weer ontzettend blij als mijn cliënten echt anders gaan kijken naar voeding en hun doelen moeiteloos bereiken!"

Mijn verhaal

Ikzelf heb jarenlang last gehad van darmklachten. Soms zelfs zo erg dat ik naar het ziekenhuis moest. Vervolgens ging het een tijdje goed, maar weken- of maandenlang klachtenvrij zat er niet voor mij in. 

Dit maakte dat ik vaak weinig energie had, onzeker werd over mijn lichaam, bezig was met waar het toilet was of afspraken afzegde. Ik zat dan ook vaak niet lekker in mijn vel en had weinig energie. Mijn huid was slecht en afvallen leek een onmogelijkheid. 

Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis om uit te sluiten dat ik chronische darmziektes had, werd mij uiteindelijk de diagnose PDS opgelegd. Wat in mijn ogen eigenlijk betekent; we weten het niet. 

Ook ben ik naar verschillende alternatieve geneeswijzen geweest, mijn dieet drastisch aangepast, verschillende voedingsgroepen uit mijn eten gehaald. Maar echt helpen deed het niet. Tenminste; niet voor de lange termijn. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat het bij mij hoorde, dat ik het maar moest accepteren.

Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek kwam ik erachter hoe complex het darmstelsel in elkaar zit en hoeveel invloed deze heeft op je hele gezondheid. Geen wonder dat je niet lekker in je vel zit als je darmklachten hebt. Ik ben veel gaan lezen en zelf gaan ontdekken. 

Waar ik vooral achter ben gekomen; je bent wat je eet. Én andersom; je eet wat je bent. Als je slecht eet wordt je ongezond, en als je ongezond bent, eet je slecht.

Als voedingsdeskundige / opgeleid diëtist én ervaringsdeskundige kan ik jou als geen ander helpen naar een zorgenvrij en volwaardig eetpatroon zonder restricties en zonder (darm)klachten.

Sinds ik zelf heb ervaren dat voeding en een juiste (food)mindset mijn kwaliteit van leven zó intens heeft verbeterd, wil ik deze ervaring ook met jou delen. 

Niet alleen heb ik een verleden met gewichtsschommelingen, ook darmklachten beheersten mijn leven vanaf mijn tienerjaren. En dat deze twee in verband met elkaar staan, leerde ik pas toen ik Voeding & Dietetiek ging studeren. 

Onzekerheid, een slecht zelfbeeld en opspelende hormonen zorgden vanaf mijn puberteit voor een verstoorde relatie met eten. En deze ervaringen nam ik mee in de jaren daarna. Mij niet bewust van alle invloeden van buitenaf en een lange zoektocht in het ziekenhuis naar de oorzaak van mijn klachten, brachten mij niet verder. 

Na jaren kennis en praktijkervaring op te hebben gedaan én mijn eigen zoektocht naar een zorgeloos eetpatroon zonder klachten en een stabiel gewicht, is het mijn missie om ook jou hierbij te helpen. 

Ik kwam erachter hoe je kunt stralen door voeding. Hoe je je darmflora kunt optimaliseren om zo een betere gezondheid te creëren. Hoe je weer kunt vertrouwen op je eigen lichaam. Ik leerde hoe je persoonlijke geschiedenis invloed heeft op jouw manier van eten en leven en hoe je dit in kunt zetten om je (food)mindset te veranderen.

Dit is de gouden combinatie om te gaan stralen door de kracht van voeding en te leren om niet meer te vullen maar te voeden. De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek, mijn eigen ervaring en mijn openheid en vermogen om mensen snel te doorgronden en de juiste vragen te stellen, maken dat ik mij diëtist & voeding- en mindsetcoach mag noemen.

Dit zet ik dan ook met passie in om jou te begeleiden naar dát eetpatroon die bij jou past.

Persoonlijk en eerlijk.

Ellemieke Haitsma

Darmklachten kunnen je leven enorm beheersen, en ik kan het weten!