DARMKRACHT

van darmKLACHT naar darmKRACHT

Gezond door een sterke darm(flora), zodat je weer zorgeloos kunnen genieten van eten.

5 modules, 12 weken (3 mnd)

Wanneer jij last hebt van darmklachten zoals een opgeblazen buik, verstopping, buikpijn, winderigheid of weinig energie, heb je hoogstwaarschijnlijk de neiging om voeding hiervan de schuld te geven. Maar in de meeste gevallen is dit onterecht.

Uit verschillend onderzoek blijkt dat een verstoorde darmflora of een darmflora die uit balans is, de oorzaak is van verschillende gezondheidsproblemen én darmklachten. Is dan voeding uit je eetpatroon halen de oplossing? Zeker niet. Dit kan juist de klachten verergeren. 

Belangrijk is om je probleem aan te pakken bij de kern; en dat is je darmflora en conditie van je darmen. 
En dat is wat je in deze cursus gaat doen. Alle aspecten aanpakken die invloed hebben op de gezondheid van je darmen, zodat jij van je klachten af komt!

Coachelle Voeding

Laat darmklachten je leven niet meer beheersen.

Weten welke leefstijl een positieve invloed heeft op je darmen? En hoe je jouw darmflora en darmwand rust kunt geven om te kunnen herstellen? Er achter komen welke voeding je wel en niet kunt verdragen? Doe dan de online training “van darmKLACHT naar darmKRACHT”. Na deze cursus weet je precies wat je wel en niet kunt eten en kun je weer volop genieten van eten met voldoende energie! 

Hoe zou het voor jou zijn om een oplossing te vinden voor klachten als een opgeblazen buik, verstopping, diarree, buikpijn, winderigheid of weinig energie?

Dat je meer energie overhoudt voor de leuke dingen. Weer kunt gaan leven in plaats van overleven. Geen last meer van pijn, een opgeblazen gevoel of plosteling naar de wc moeten rennen. Dat je eindelijk snapt hoe het van binnen werkt. Zodat je weet wat bij jou de klachten triggert en hoe je daar rekening mee kunt houden. En wat je moet eten om gezond te zijn en als de beste versie van jezelf door het leven te gaan, zonder iets dat je tegenhoudt. 

Leer jouw darmklacht om te zetten in darmkracht.

Met behulp van video’s, leesmateriaal, handige checklists en meer leer ik je om te ontdekken wat voor jou de oorzaken zijn van je klachten en je darm(flora) te versterken. Je zult leren je lichaam beter te begrijpen en te herkennen welke rol voeding, stress en overgevoeligheden in jouw situatie spelen.  

Een duidelijk ik-neem-je-aan-de-hand-stappenplan dmv 5 modules (ongeveer 12 weken).

In deze cursus

Kennis

Leer alles over het spijsverteringskanaal, de darmen en de rol van voeding, stress en hormonen.

Herstel

Leer je eigen lichaam begrijpen, je darmflora op te bouwen en identificeer waar het mis kan gaan.

Opbouw

Implementeer gezonde voeding en een leefstijl die je darm ondersteunt.

Praktisch

Praktisch toepasbare tips en oefeningen. Inclusief voorbeelddagmenu en boodschappenlijst.

Stappenplan

Ik neem je in 3 stappen mee naar sterkere darmen. Rust, introduceren en volwaardig maken.

Toekomstbestendig

Leer hoe je dmv voeding en gezonde leefstijl, tools en bewustwording jouw darmen langdurig gezond houdt.

Maak jouw darmen krachtig!

Kennis

Leer je eigen lichaam te begrijpen en hoe voeding en stress daar invloed op hebben. Snap waar het mis kan gaan en hoe je zelf invloed hebt op de darm-brein connectie. Zo leer je o.a. hoe het spijsverteringskanaal inclusief het fascinerende microbioom of darmflora in elkaar zit. Maar ook hoe je voeding kunt inzetten om deze gezond te houden.

Vragen als; zijn gluten en zuivel uit den boze? Of kan je ze op een verantwoorde manier inzetten in jouw gezonde eetpatroon, komen aan bod!

Ook neem ik je mee in de wereld van supplementen. De zin én onzin.

Herstel

Ik neem je mee aan de hand dmv een 3-delig stappenplan om je darmwand en flora rust te geven en te herstellen, voeding weer te introduceren én een volwaardig voedingspatroon te creëren waardoor die darmklachten nooit meer terug komen.
En nee, dit is niet weer het zoveelste eliminatiedieet waarbij je opzoek gaat naar waar je niet tegen kunt.
In dit stappenplan ga je opzoek naar wat je juist wél kunt eten, zodat jij weer kunt gaan genieten!

genieten zonder klachten

Het ultieme doel van de cursus; Genieten van eten zonder darmklachten. Je kennis, darmen en leefstijl zo'n boost geven, dat je weet wat je moet doen om je klachten te verminderen én een volwaardige voeding hebt opgebouwd waar je zorgeloos van kunt genieten. Inclusief gezonde recepten voor blije darmen!

Tevreden cliënten

5/5
"Geen darmklachten meer die mijn leven beheersen!”
Het heeft mijn leven oprecht veranderd. Geen darmklachten meer die mijn leven beheersen. Ik weet wat voor mij de triggers zijn en wat ik vooral wél moet eten .
5/5
"Duidelijk verschil na de 4 weken rust"
Er was bij mij echt een duidelijk verschil na de 4 weken rust. Vond het fijn om heel uitgebreid begeleid te worden in wat ik daarvoor moest doen en laten. Vooral het voorbeelddagmenu en de boodschappenlijst. Ook pas ik nu dagelijks de stress-tools toe. Blij mee!
IMG_8501.jpg

Ellemieke Haitsma

Diëtist, ervaringsdeskundige en specialist op het gebied van darmgezondheid en je relatie met eten.

3 jaar cliëntervaring
in 1 cursus

Ik werk inmiddels 3 jaar met deze methode in de praktijk. Elke keer is het weer mooi om te zien hoe mijn cliënten van hun darmklachten afkomen. Maar mooier nog; weer opnieuw hun plezier in eten terugvinden. Dat voeding geen vijand meer is, maar een super mooi iets waarmee ze zichzelf kunnen helen en goed kunnen voelen. Dat ze spontaan weer naar een etentje kunnen met vrienden, of een ijsje kunnen eten met hun kinderen. Dat blijft het mooiste van mijn vak!

In het Gezonde Darmen Traject begeleid ik mijn cliënten intensief naar deze voedingsvrijheid zonder darmklachten met een concreet stappenplan om je darmen rust te geven en stap voor stap weer voeding te introduceren. Daarnaast maak ik mijn clienten bewust van hun huidige kijk (en soms angst) op voeding. 

Maar het mooie is, dat kan je (voor een groot gedeelte) ook zelf. Mits je de juiste tools en inzet hebt. Met een duwtje in de goede richting en wat kennis van mij. In deze cursus leer je alles om veilig en gericht zelf de bron van jouw klachten te ontdekken. Praktisch zonder poespas, vanuit onderzoek met goede betrouwbare kennis en een ik-neem-je-aan-de-hand stappenplan.

KORTING

Begin vandaag nog voor de introductieprjis van €195,-

Kan ook in 3 maanden betaald worden (€65,- per maand).

van DarmKLacht naar DarmKRacht

€249,-

€195,-

Veelgestelde vragen

Wat houd de cursus Darmkracht in?

De cursus “Darmkracht” is een uitgebreid online programma dat is ontworpen om je te begeleiden naar een gezondere darmgezondheid. Het biedt praktische kennis, tools en stappen om je darmflora en darmwand sterker te maken en zo je darmklachten te verminderen, je relatie met voeding te verbeteren en een eetpatroon te omarmen die bij jou past.

Wie is Coachelle?

De cursus is ontwikkeld door mij, Ellemieke ofwel Coachelle,  opgeleid diëtiste en ervaringsdeskundige op het gebied van darmklachten. Naast dat ik persoonlijke ervaring heb met darmklachten en begrijpt hoe dit je leven kan beïnvloeden, begeleid ik inmiddels 3 jaar cliënten intensief naar een betere (darm)gezondheid. Mijn missie is om anderen te helpen hun darmgezondheid te verbeteren en van hun darmklachten af te komen.

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor mensen die last hebben van darmklachten, prikkelbare darmsyndroom (PDS) en andere darmgerelateerde problemen. Klachten die hun leven beheersen en je voeding drastisch hebt verandert. Juist ook als je denkt dat je alles al weet en ‘gezond’ eet. Het is ook geschikt voor mensen die hun relatie met voeding willen verbeteren en een gezondere levensstijl willen aannemen.

Wat ga ik leren in de cursus?

De cursus bestaat uit 5 modules verdeeld over ongeveer 12 weken. (je kunt er ook langer of korter over doen). Deze omvatten onderwerpen zoals het spijsverteringskanaal, de oorzaken van darmklachten, stressmanagement, voedingskeuzes, darmflora reset, het introduceren van triggers in je voeding en het creëren van een gezond eetpatroon zonder darmklachten. Elke module bevat video’s, werkbladen, informatiebladen en instructies om je stap voor stap te begeleiden.

Ik leer je dus stap voor stap zelf je darmen rust te geven, op te bouwen met een gezonde darmflora en te zorgen dat je darmen in optimale conditie blijven. 

Waarom deze cursus?

De cursus is niet alleen gemaakt obv deskundig en onderbouwde kennis, maar ook met alle persoonlijke ervaring van mij door de jaren heen waarin ik begeleiding miste om van mijn darmklachten af te komen. Niet alleen voeding, maar ook andere aspecten zoals stress, leefstijl, hormonen en jouw voedingskeuzes spelen een grote rol in deze aanpak van je darmklachten.

Daarnaast gebruik ik deze methode van rust, eliminatie en introductie nu meerdere jaren in de praktijk en is blijkt deze bewezen effectief. Bijna al mijn cliënten ervaren na de rustfase van 4-6 weken enorme verbetering in hun klachten.

Je krijgt verder praktische inzichten en advies die je direct kunt toepassen in jouw leven.

Het bevat ook interactieve elementen zoals reflectievragen, zelfevaluaties en een online community via Huddle om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Ook heb je altijd de mogelijkheid om mij vragen te stellen als je er even niet uitkomt. 

Weet je niet zeker of de cursus geschikt is voor jou?

Stuur mij dan even een mailtje en dan kijken we samen of de cursus bij jou past.

 

Emailen kan naar: contact@bycoachelle.com

Ik heb PDS, kan ik dan ook deze cursus doen?

Ja zeker!

Ik heb deze cursus ontworpen omdat mijn persoonlijke missie is om mensen met darmklachten, welke vaak de diagnose PDS hebben gekregen, van hun klachten af te helpen. 

Zelf ervaar ik dat veel cliënten van mij na de diagnose PDS worden losgelaten en niet echt worden geholpen. 

Ik ben van mening dat niet alleen voeding, maar je volledige leefstijl incl stress en geschiedenis van invloed zijn op jouw klachten. 

Hier is dus meer voor nodig dan alleen een dieet of restricties. 

 

In het Gezonde Darmen Traject begeleid ik mijn cliënten intensief naar deze voedingsvrijheid zonder darmklachten met een concreet stappenplan om je darmen rust te geven en stap voor stap weer voeding te introduceren. Daarnaast maak ik mijn clienten bewust van hun huidige kijk (en soms angst) op voeding. 

Maar het mooie is, dat kan je (voor een groot gedeelte) ook zelf. Mits je de juiste tools en inzet hebt. Met een duwtje in de goede richting en wat kennis van mij. In deze cursus leer je alles om veilig en gericht zelf de bron van jouw klachten te ontdekken. 

Ik heb al eerder een eliminatie dieet gevolgd, zoals het FODMAP dieet, wat is het verschil?

Het FODMAP dieet is een eliminatie dieet die is ontworpen om erachter te komen op welke sachariden je reageert of niet kunt verwerken. Een ingewikkeld dieet met een hele lijst met producten die je dan moet elimineren. 

 

Dit ‘dieet’ of ik noem het liever een levensstijl verandering, is een zoektocht naar het meest volwaardige eetpatroon voor jou, zonder darmklachten. We gaan er dus vanuit dat je aan het eind van deze stappen alles weer kunt eten, of in elk geval precies weet waar jouw triggers liggen. (En grote kans dat deze niet (alleen) in voeding liggen).

Hoeveel tijd moet ik aan de cursus besteden?

De cursus, of het stappenplan, bestaat uit 5 modules en kan je in je eigen tijd doorlopen. Je bent niet afhankelijk van anderen of een startdatum. 

 

Module 1 is voornamelijk leerstof en kennis en bestaat uit verschillende onderwerpen over de darmen en jouw spijsvertering. 

Het lesmateriaal beslaat ongeveer 10 uur. Je kunt hier zo lang over doen als je zelf wilt.

 

Module 2 is de voorbereiding op de rustfase/eliminatiefase/resetfase. Hierin help ik je voorbereiden dmv een boodschappenlijst, voorbeelddagemenu en bewustwordingsopdrachten. Ik raad je aan om hier ongeveer een week de tijd voor te nemen. 

 

Module 3 is de daadwerkelijke rustfase waarin je de grootste triggers in je voeding gaat vermijden. Deze fase duurt minimaal 4 weken, afhankelijk van hoe het met jou gaat. 

 

Module 4 is de introductiefase. Deze neemt ongeveer 4-6 weken in beslag, maar kan je ook langer over doen. 

 

De laatste module, module 5 is een module die je op eigen tijd verder kunt doorlopen om je voeding weer helemaal volwaardig te maken. Ongeveer 1 week. 

 

In totaal beslaan de stappen minimaal 10 en maximaal 14 weken als je alle stappen goed doorloopt. 

 

Hoe kan ik me aanmelden voor de cursus?

Door op de knop ‘meld je hier aan’ te klikken en de cursus te betalen. 

Je krijgt daarna een mail met verdere instructies en (vanaf 1 september) direct toegang tot de modules.

Zijn er ondersteuningsmogelijkheden tijdens de cursus?

Ja, je kunt mij altijd vragen stellen via de online leeromgeving. 

Daarnaast mag je mij altijd een mailtje sturen als je er niet uit komt. 

Wanneer blijkt dat je meer ondersteuning wilt, kijken we samen hoe we dit het beste kunnen invullen. 

Ben ik na de cursus van mijn darmklachten af?

De meeste darmklachten kun je – met behulp van deze cursus – prima zelf oplossen. Maar ik ben ook eerlijk tegen je: niet alles kun je zelf. Ik beloof je geen wonderen. Sommige darmproblemen hebben een diepere oorzaak, zoals een sterk ontregelde darmflora of de aanwezigheid van parasieten. Die kunnen we niet aanpakken met deze cursus; daarvoor is gedegen onderzoek, persoonlijke begeleiding en een gerichte behandeling nodig. Deze cursus is dan de eerste, belangrijke stap in de goede richting. Ik raad je bij twijfel altijd eerst aan even te over leggen met mij of je (behandelend) arts. 

 

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Aandacht en oprechte interesse. Het is een uitgebreide cursus met veel informatie en kennis. Wil je echt resultaat zien, dan is het wel nodig om je hier volledig voor in te zetten en alles goed te lezen en de stappen te volgen. 

 

Commitment en inzet. Als je echt  van je klachten af wilt, moet je ook alles voor 100% doen, niet half. Wanneer je de adviezen en restricties ‘ongeveer’ opvolgt of het met een korreltje zout neemt, kan je ook geen goed resultaat verwachten.  Ik geef je alle tools die je daarvoor nodig hebt, maar je moet zelf bereid zijn om stappen te zetten.

 

Tijd.

Hoewel ik denk dat iedereen, hoe druk ook, deze stappen prima kan doorlopen naast je drukke leven, is het wel van groot belang dat je hier echt de tijd voor neemt. Ook gelijk een grote les, dat geen of onvoldoende tijd nemen voor jezelf waarschijnlijk een van de grootste veroorzakers is van jouw darmklachten. 😉

 

 

 

 

© 2024 Lenglish. All rights reserved